Δεν αρχίζει η Football League χωρίς τηλεοπτικά και κάμερες!

Ο πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης παραχώρησε την Τετάρτη (14/9) συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανακοίνωσε ότι το πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει στις 25/9, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο αν δεν βρεθεί τηλεοπτική στέγη.
Ο Στέλιος Σφακιανάκης ξεκαθάρισε πως πρέπει να διευθετηθούν δύο σοβαρές εκκρεμότητες για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League κανονικά στις 25/9.

Πρώτον πρέπει να εξασφαλιστεί τηλεοπτική στέγη για τις ομάδες και δεύτερον το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να δώσει παράταση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος προκειμένου να τοποθετηθεί κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε όσα γήπεδα δεν υπάρχει.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεοπτική στέγη της Football League, η διοργανώτρια αρχή βρίσκεται σε επαφές και κάνει προσπάθεια ώστε να βρεθεί κανάλι που θα μεταδίδει τους αγώνες του πρωταθλήματος πριν τις 25 Σεπτεμβρίου.

Για τις κάμερες η Football League θα ζητήσει από το Υπουργείο παράταση τουλάχιστον ενός μηνός για να μπορέσουν όσες ομάδες δεν έχουν στο γήπεδό τους κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, να το τοποθετήσουν. Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου, δηλαδή την εκχώρηση της παράτασης που ζητά η Football League, το πρωτάθλημα δεν γίνεται να ξεκινήσει στις 25/9 ακόμη κι αν βρεθεί τηλεοπτική στέγη.

Σημειώνεται ότι δέκα από τις 18 ομάδες της κατηγορίας δεν έχουν κάμερες στα γήπεδά τους και βάσει νόμου δεν θα παίρνουν άδειες τέλεσης αγώνων, άρα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη φυσική τους έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Football League είχε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και πέρυσι, ωστόσο το Υπουργείο είχε δώσει τότε παράταση. Η διοργανώτρια αρχή περίμενε να γίνει το ίδιο και φέτος, όμως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει τέτοια εξέλιξη.

Στο μεταξύ η ΕΠΟ γνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη καμερών όρισε τους επαναληπτικούς της πρώτης φάσης για το Κύπελλο Ελλάδος σε ουδέτερες έδρες! Ετσι το Σπάρτη - Παναιγιάλειος θα φιλοξενηθεί στη Λιβαδειά και το Αχαρναϊκός - ΟΦΗ στο γήπεδο του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Με απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής για την 1η φάση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2016-2017, μεταξύ Σπάρτης-Παναιγιαλείου και Αχαρναϊκού-ΟΦΗ (κεκλεισμένων των θυρών) θα διεξαχθούν το Σάββατο 17/9/2016 στο γήπεδο Λιβαδειάς και την Κυριακή 18/9/2016 στο γήπεδο Πανιωνίου, αντίστοιχα, με κοινή ώρα έναρξης στις 15:00.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου