Δεν υπήρξε ποτέ απόπειρα αρπαγής παιδιού σε οδό Αναξαγόρα και κοντά σε ταβέρνα στην Κατερίνη

Η λανθασμένη τοποθέτηση σε ευαίσθητα θέματα και πολλές φορές ο επιπόλαιος τρόπος που γίνονται κάποιες δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο (ακόμη και στοχευμένα πολλές φορές για την συγκομιδή των like), δημιουργούν αναστάτωση, ανασφάλεια και καχυποψία σε πολλούς συνανθρώπους μας που λαμβάνουν και υιοθετούν την είδηση χωρίς νωρίτερα να την επαληθεύσουν.

Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση εμείς που υπηρετούμε την γνήσια, αυθεντική, έγκυρη και σωστή ενημέρωση, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Αρχικά να ξεκινήσω με το παρακάτω κείμενο το οποίο δημοσιεύτηκε στο facobook:
Παρακαλώ πολύ θα ήθελα την προσοχή σας ιδιαίτερα σε όλους τους γονείς!!!
Την Παρασκευή το μεσημέρι επέστρεφε ο ανηψιος μου με τα πόδια από το σχολείο.Στο ύψος της Αναξαγόρα μπροστά από την ταβέρνα Αμβρακικός στο πεζοδρόμιο υπήρχε ένα ολοκαίνουριο Play Station 4 με τα 2 χειριστήρια και με παιχνίδια στα κουτιά τους επάνω. Το παιδί σταμάτησε, κοίταξε ολόγυρα απορημένος τι γυρευει αυτο εκει αλλα ευτυχως παρατήρησε ότι δίπλα του ήταν σταθμευμενο ένα Van λευκό, χωρίς πινακίδες και χωρίς παράθυρα στο πίσω μέρος του πιθανότατα με επιβάτες μεσα.Το παιδί μπήκε σε υποψίες και χωρίς να σκύψει συνέχισε τον δρόμο του.
Οταν έφτασε σπίτι περίπου 3 λεπτά αργότερα και το ανέφερε στους γονείς, ο γαμπρός μου έφυγε αμέσως να πάει στο σημείο όπου φυσικά δεν υπήρχε τίποτα πια (Play station και Van) είχαν εξαφανιστεί και η αδελφή μου κάλεσε την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί είπαν ότι θα κάνουν περιπολίες στη γειτονιά μας και ότι θα έχουν κατά νου το περιστατικό. Το νου σας στα παιδιά που επιστρέφουν μόνα από το σχολείο. Ενημερώστε τα να είναι υποψιασμένα. Έχει γίνει σε πολλές περιοχές! Κοινοποιήστε το παντού!

Το παραπάνω λοιπόν αναφέρεται στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας στην Αθήνα. Ούτε ταβέρνα ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ υπάρχει οπουδήποτε στην Κατερίνη-Πιερία, ούτε οδός ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ.

Και για την επαλήθευση των όσων αναφέρω:

Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία σήμερα με το τμήμα ασφαλείας Κατερίνης, ενημερώθηκα για τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουμε στην πόλη μας, να κοιτάει ο οποιοδήποτε λογικός και σωστός άνθρωπος χαμογελώντας ένα παιδάκι και να τον βουτάμε απο το λαιμό τσαλαπατώντας τον επειδή έκανε το αυτονόητα σαν άνθρωπος. 
Να βάλουμε λοιπόν όλοι μας το μυαλό και τη λογική μας να δουλέψουν και να μην φτιάχνουμε σενάρια σύμφωνα με όλα αυτά που ακούγονται ή φημολογούνται αλλά με γνώμονα τα γεγονότα και τις σοβαρές ενδείξεις. 
Όχι τις φήμες και τις εικασίες ή το "ράδιο αρβύλα" που συνήθως κακόβουλα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Κλείνοντας αυτή μου την τοποθέτηση βάση των όσων έχω διασταυρώσει με πολλούς τρόπους, και αναφερόμενος στο συμβάν που γνωστοποιήθηκε με το κίτρινο αυτοκίνητο και τους δυο επιβαίνοντες, θα πρέπει να πώ ότι δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί και δεν επιβεβαιώθηκε απο την αστυνομία, χωρίς όμως αυτό να αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε. 
Οπότε θα το ξαναπώ:
Υποχρεούμαστε όλοι μας να είμαστε υποψιασμένοι. Όχι υστερικοί, ούτε τρομοκρατημένοι...
Μπάμπης Πεΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου